Når mor eller far skal på plejehjem

Det kan være rigtig svært, når man har et familiemedlem, som skal på plejehjem eller behøver hjemmepleje. Der er mange følelser knyttet til beslutningen, og tit og ofte, kan man føle dårlig samvittighed overfor sit familiemedlem, og der opstår også mange bekymringer.

Derfor skal du søge hjælp udefra

Som pårørende til et ældre familiemedlem rammes man nemt af dårlig samvittighed og følelsen af at være utilstrækkelig, hvis man ikke har tid eller overskud nok til at hjælpe. Det bedste, som du som pårørende kan gøre, er at blive tryg ved at hente hjælp udefra, og se det gode i sådan en beslutning. Du får mere overskud selv, og kan blot fokusere på kvalitetstiden sammen med den du holder af, mens der er andre, som hjælper til med de praktiske ting.

Hjemmepleje eller plejehjem?

Nogle vælger at benytte privat hjemmepleje, til at sørge for ens kære. Det kan være betryggende at vide, at der jævnligt er besøg fra en hjemmehjælper, uden at dit familiemedlem behøver at flytte. Er din kære syg og kæmper med en sygdom som demens, kan det dog være bedre at flytte ind på et plejehjem, hvor der er et dygtigt fagpersonale og tryggere rammer. Der kan desværre opstå situationer, hvor din kære ikke ønsker at flytte på plejehjem, og at du her bliver nødt til at beslutte noget mod den andens vilje. Det er en hård og svær følelse, men det er vigtigt, du tænker, at du gør det for den andens bedste.