Linoleum eller vinyl til børneværelset?

Én af de vigtigste overvejelser at gøre sig når børneværelset skal laves, er hvilket gulv, værelset skal have. Gulvet på et børneværelse kommer nemlig højst sandsynligt til at blive udsat for lidt af hvert, og derfor bør man stille sig selv spørgsmålet: skal jeg have linoleums- eller vinylgulv? Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilket af dem du ender med at vælge. Man kan både få flotte vinylgulve og linoleumsgulve, men de har hver deres fordele og ulemper.

Vinylgulv: slidstærkt, men svært at vedligeholde

Vinyl er et slidstærkt blandingsprodukt. Da det bl.a. består af plastik, kan det fås i mange sjove farver og mønstre, hvilket ville egne sig rigtig godt til det kreative børneværelse. Dog gør dets komposition, at det med tiden kan blive stift og dermed svært at reparere. Desuden tåler det ikke meget farverige væsker, og tunge møbler efterlader nemt ridser i overfladen.

Det vedligeholdelsesfrie linoleumsgulv

Hvor linoleum er lige så slidstærkt som vinylgulve, kræver det i modsætning næsten ingen vedligeholdelse, da små skader og revner kan udbedre sig selv. Dog kan det ikke tåle fugt af nogen art – det skal man selvfølgelig være opmærksom på.

Til gengæld har det en afdæmpende overflade, der gør det næsten lydløst – det har jo sine fordele.