Hvad kan en psykolog hjælpe dig med?

Det kan du få hjælp til af en psykolog

Få luft i et verbalt frirum og søg psykologhjælp. Det lyder måske voldsomt at ty til sådanne behandlingsmuligheder, men en psykolog er netop uddannet til at lytte til alt mellem himmel og jord, og give dig redskaber til at klare hverdagen på bedst mulig måde.

Det er lidt underordnet, om du måske føler, at knuden i maven, ikke er slem nok til at bruge tid på. Nogle gange er det befriende i sig selv at få lov at sige problemet højt uden fordømmende undertoner fra omgivelserne.   

Hvad kan en psykolog gøre for dig?

Du skal tænke på psykologen som en neutral person, som du som sådan ikke skal tage særligt hensyn til. Fokus er udelukkende på dig og de problemer, du gerne vil have luftet. Det i starten virke overvældende at sætte sig ansigt til ansigt med en ukendt person og åbne op, og mange vil måske opleve, at der er så mange følelser, at det er svært at finde talerør til dem alle.

Få afklaring

Når du får sat ord på dine følelser, vil du få mere indsigt i dit eget liv og måske tilmed indse, hvad der udløser de følelser, du går og tumler med. Herved er det nemmere at tage tyren ved hornene, lave om på hverdagen eller blot forsøge at undgå de situationer, hvor du er bliver unødvendigt eksponeret for hvad end, der skaber gener for dig. Rigtig mange vil herigennem opdage, at det, de oplever, er helt normalt, hvilket er en befrielse i sig selv.

Der er mange måder at få fat på en psykolog. Mange uddannelsessteder har ansat en psykolog, hvor du typisk selv kan skrive og få arrangeret en tid. Sidst findes der hhv. psykologhjælp hos kommunen, som nogle steder tilbyder gratis psykologhjælp til unge og ellers er der ellers de privatpraktiserende psykologer. Her får du frit valg på alle hylder, men så får du omvendt også lov at betale for tjenesten.